Loopgroep Runningnow
Hardloop en groepstraining op maat

Beginnen met hardlopen Halve van Haarlem:

Wil jij beginnen met hardlopen voor de halve van Haarlem, maar weet je niet precies wat je hierbij nodig hebt? Hieronder leg ik het een en ander uit waarop je moet letten. Train jij voor de Halve van Haarlem, de 5 km, de 10 km of de halve marathon en heb jij hierbij ondersteuning nodig! Ik sta voor je klaar om je te helpen! Je kunt je aanmelden voor een personal training of een van onze small group trainingen! Dan ben je zeker klaar in September om de halve van Haarlem mee te lopen!

Halve van Haarlem het parcours en valkuilen:

De halve van Haarlem gaat grotendeels door de duinen, hier krijgen de meeste mensen het zwaar. Dit komt doordat veel hardlopers geen heuveltraining gedaan hebben. Tijdens mijn trainingen zorg ik ervoor dat we dit goed onder controle hebben. Ook de grote stukken door de open gedeeltes van de duinen breekt de mensen vaak op. Dit kan door hitte zijn of door de wind. Ik zorg ervoor tijdens de training naar de halve van Haarlem dat er veel op openstukken getraind wordt zodat we elke weersomstandigheden gehad hebben en je optimaal voorbereid bent! Geïnteresseerd? Meld je dan vandaag nog aan voor een gratis proefles!

1. Kan iedereen beginnen met hardlopen?

Iedereen kan hardlopen, we zijn als mens tenslotte ‘gemaakt’ om te bewegen. Misschien zijn we door alle innovaties, die ons eigenlijk alleen maar uitnodigen minder te bewegen luier geworden. Maar 1 ding is zeker: hardlopen is een eenvoudige, laagdrempelige vorm van bewegen; gezond voor lichaam en geest. Je bent buiten, vaak op mooie plekken. Je komt thuis met rode wangen: van inspanning, maar vaak ook van plezier. Het kan wel voor de één iets moeilijker zijn dan voor de ander om te starten, je moet er wel de zin, de tijd en de motivatie voor hebben.

Het vereist best wel wat kennis om blessurevrij te kunnen hardlopen:

- Je moet weten welke trainingsopbouw je het beste kunt volgen.

- Welke warming up oefeningen en coolingdown heb je hiervoor nodig?

- Welke techniek of loopscholing is het beste voor je lichaam?

Daarom is het van essentieel belang dat je een goede begeleider zoekt die jou kan helpen bij het beginnen bij hardlopen! Samen kun je immers sneller stappen maken, en motiveer je elkaar om verder te gaan! Onze personal trainer van runningnow kan je hierbij helpen! Meld je vandaag nog aan voor nog geen 15 euro per maand. De 1ste proefles is gratis!  Meld je hier aan voor een gratis proefles!

2.Wat is het voordeel van een hardloopcursus of personal training?

Het grote voordeel van een hardloopbeginnerscursus zoals de personal training of small group training is dat deze juist gericht is op beginners. Er wordt hierbij veel aandacht besteed aan een verantwoorde trainingsopbouw en een advies op maat door een gekwalificeerde trainer, terwijl je je eventueel wel kunt optrekken aan de trainer of de groep met andere beginners. Want je zegt een hardloopsessie toch iets minder makkelijk af als je weet dat er een gezellige trainer en gezellige mensen op je staan te wachten dan als je in je eentje naar buiten moet. Daarnaast kent de trainer de mooiste routes en krijg je wekelijkse mail ondersteuning.

Zeg nou zelf: samen ergens naar toe werken is gewoon veel leuker! Dus zet je over je drempelvrees heen en maak een begin. Ga gewoon is eens een stukje hardlopen en je ziet om je heen dat heel veel andere mensen dat ook doen. Als je er moeite mee hebt dat andere mensen jou zien hardlopen, misschien hijgend met een hoofd als een tomaat, denk dan maar: ik loop! Ik doe het!

3.Hoe houd je hardlopen vol?

Kijk nog eens goed naar je doel. Stel jezelf doelen die je kunt verwezenlijken. Het mooiste doel dat je kunt stellen, is het maken van een begin. Want dat lukt altijd. Dit moet je dus niet doen: ‘Dit jaar moet ik tien kilometer kunnen lopen.’ Maar: ‘Dit jaar begin ik met hardlopen.’ Begin gewoon en je ziet wel waar het schip strandt. 

Ik realiseer me en ervaar dat soms ook zelf, dat het lastig kan zijn om de deur uit te gaan om te gaan sporten. Maar als je een afspraak met een loopmaatje of een hele groep loopmaatjes hebt, is het veel makkelijker om te gaan.

4. Wat heb je nodig?

Een gezonde dosis motivatie is je belangrijkste bagage. Daarnaast is het belangrijk goede hardloopschoenen te dragen die ondersteunen en  ze moeten lekker zitten. Het is voor een startende loper slim om bij een hardloopspeciaalzaak de eerste schoenen te kopen. Hier wordt extra aandacht besteed aan het type voet en afwikkelpatroon, door onder andere gebruik te maken van een videocamera waarmee je loopbeweging wordt opgenomen. Qua kleding is eveneens lekker zittend, enigszins vocht doorlatend (en sneldrogend) materiaal het beste. Kleed je goed na de weersomstandigheden, dit betekend niet te warm maar ook niet te koud!

Tot slot is een bepaalde mate van basisconditie zeer nuttig. Voor een startende hardloper betekent dit dat je in staat moet zijn een bepaalde afstand in aardig tot goed tempo wandelend te kunnen volbrengen.

Kosten halve van Haarlem training:

Je kunt naast de 1 op 1 trainingen ook met meerdere mensen (Max 10) in onze smallgroup trainen, de kosten hiervoor zijn of €15 per maand.

Wil je beginnen met hardlopen en kun je wel wat hulp en gezelligheid gebruiken? Runningnow organiseert regelmatig de beginnerscursus  beginnen met rennen Op zondagochtenden staat de professionele trainer voor je klaar om je anderhalf uur lang mee de natuur in te nemen en je alles te vertellen over starten met hardlopen.  Na deze cursus kun je de halve van Haarlem afstand 5,10,21.1 km hardlopen. Meld je vandaag nog een voor een gratis proefles!

E-mailen
Bellen